Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε;

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Εργατική Πρωτομαγιά

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα γιορτάζεται σε όλη την Ελλάδα η Εργατκή Πρωτομαγιά. Η Πρωτομαγιά είναι ακίνητη εορτή (και όχι κινητή όπως παραδείγματος χάριν του Αγίου Γεωργίου ) και εορτάζεται πάντοτε την ίδια μέρα, την 1η Μαϊου εκτός αν είναι Κυριακή οπότε μπορεί να γίνει κινητή και να μεταφερθεί κάποια άλλη μέρα που θα βολεύει καλύτερα. Η Εργατική Πρωτομαγιά έχει πάντοτε διάρκεια μιάς εργοτοημέρας, άν πέφτει Παρασκευή ή Δευτέρα τότε διαρκεί τρείς μέρες, αν πέφτει Πέμπτη ή Τρίτη διαρκεί τέσσερις μέρες ενώ αν πέφτει Τετάρτη μπορεί νε διαρκέσει ακόμη και μια ολόκληρη βδομάδα.
Η Εργατικη Πρωτομαγιά γιορτάζεται με μεγαλειώδη συλαλητήρια που διοργανώνονται σε πάρκα, χωράφια, και παραλίες, ενώ αν ο καιρός είναι βροχερός σε ταβέρνες και εστιατόρια. Στα συλαλητήρια αυτά, εργάτες, αγρότες και φοιτητές διμαρτύρονται ενάντια στη πολιτική της λιτότητας, καταναλώνοντας τεράστιες ποσότητες διaφόρων τροφών, με προτίμηση το κρέας. Την ίδια ώρα, εργάτριες, αγρότισσες και φοιτήτριες ασχολούνται με την συλλογή λουλουδιών και την κατασκευή των παραδοσιακών μαγιάτικων στεφανιών για τον στολισμό των αυτοκινήτων. Τα στολισμένα αυτοκίνητα αποδεικνύουν την συμμετοχή στις επαναστατικές εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Μετά το πέρας των των συλαλητηρίων και την αποχώρηση των εργατών, αγροτών, φοιτητών και των οικογενειών τους, στα πάρκα τα χωράφια και τις παραλίες έχει συντελεστεί το Πρωτομαγιάτικο Θαύμα, το οποίο επαναλάμβανεται κάθε χρόνο όπως η γέννηση ή η ανάσταση του Κυρίου. Όλα τα λουλούδια και γενικά τα φυτά που υπήραχαν στα παραπάνω μέρη έχουν, ως εκ θαύματος, εξαφανιστεί και στην θέση τους έχουν φυτρώσει σκουπίδια.

ΚΑΛΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: