Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε;

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

5 μέρες πεζοπορία.




Μέρα 2. Λευκόγια - Τίμιος Σταυρός (422μ.) - Γιαννιού - Μονή Πρέβελη - Γέφυρα.
(15 χλμ. - 4 ώρες περίπου)

Ξεκινάμε από τα Λευκόγια και ανηφορίζουμε για τον Τίμιο Σταυρό. Στην αρχή σε χωματόδρομο, που λίγο πριν την κορυφή μετατρέπεται σε στενό, σε μερικά σημεία απότομο, μονοπάτι. Η θέα από την κορυφή, νωρίς το πρωί, είναι καταπληκτική.
Αφήνουμε το εκκλησάκι στην ησυχία του και κατηφορίζουμε για το χωριό Γιαννιού. Αν είμαστε τυχεροί, θα βρούμε το καφενείο της κυρά-Γιαννούλας ανοιχτό και θα πιούμε καφέ υπό τον όρο ότι θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις της ιδιοκτήτριας. (ποιοι είμαστε, από που ερχόμαστε, που πάμε και άλλες πολλές).
Αφού περάσουμε μέσα από το χωριό παίρνουμε τον δρόμο που θα μας φέρει στην Μονή Πρέβελη. Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τεράστιο parking γεμάτο με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και λεωφορεία. Τουρίστες και φασαρία. Το αναψυκτήριο (!) του μοναστηριού γεμάτο κόσμο. Η είσοδος στην Μονή είναι με εισιτήριο και κοστίζει 2.50 ευρώ. Όμως δεν πληρώνουν όλοι. Αν είσαι χριστιανός ορθόδοξος τότε η είσοδος είναι δωρεάν. Όλοι οι άλλοι πληρώνουν. Δηλαδή για να καταλάβω, αν ερχόταν ο Χριστός και ήθελε να επισκεφτεί το μοναστήρι ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ. ΑΦΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ. Τέλειο !!!!!!
Αφήστε το καλύτερα για τον χειμώνα που δεν πρέπει να πληρώσει κανείς είσοδο.
Συνεχίζουμε με κατεύθυνση την Λίμνη του Πρέβελη. Απογοήτευση....όλη η περιοχή είναι καμένη από μια πρόσφατη πυρκαγιά. Το μόνο παρήγορο, μερικά φυτά βρίσκουν την δύναμη και ξαναβλασταίνουν. Φτάνουμε σε άλλο τεράστιο parking, που κι αυτό ανήκει στην Μονή Πρέβελη. Καλά, μιλάμε για τεράστια επιχείρηση ε;...... Τέλος πάντων, περνάμε μέσα από το parking...(όχι οι πεζοί δεν πληρώνουν διόδια)...και αφού ρίξουμε μια ματιά στο τέως φοινικόδασος...(ας είναι καλά όλοι οι "υπεύθυνοι" φορείς που με την αδιαφορία τους το άφησαν να καεί σχεδόν εντελώς).....συνεχίζουμε στο μονοπάτι που θα μας φέρει στην ταβέρνα δίπλα στην Γέφυρα ή Καμάρα όπως την ξέρουν οι ντόπιοι.

1 σχόλιο:

Misha είπε...

Το δέντρο είναι μαύρο. :(
But I remember...