Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε;

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Πως χώρεσαν τόσοι δεσποτάδες σε τόσο λίγο χώρο;

Βρήκα την παραπάνω φωτογραφία, πριν μερικές μέρες στο διαδίκτυο και πραγματικά αναρωτήθηκα πως χώρεσαν 18 δεσποτάδες σε τόσο λίγο χώρο. Αμάν άγιοι πατέρες. Γιατί τέτοιο στρίμωγμα; Και κυκλοφορούν και ψείρες.
Τέλος πάντων. Ας σοβαρευτούμε. Πείτε μου σας παρακαλώ, αν ξέρετε, έστω και μια άλλη χώρα που θέλει να λέγεται πολιτισμένη και στην οποία να γίνεται αγιασμός στην βουλή και να πρέπει οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του έθνους να ορκίζονται στον θεό ότι θα τηρούν πίστη στο σύνταγμα και τους νόμους.
Να τελειώνουμε πια μ'αυτό το αίσχος. Να γίνει επί τέλους ο περίφημος διαχωρισμός πολιτείας και εκκλησίας. 'Όχι "διακριτές σχέσεις" αλλά οριστικός και πλήρης διαχωρισμός.
Να γίνει υποχρεωτικός ο πολιτικός γάμος. (θα έχουν και κάποια παραπάνω έσοδα οι δήμοι που τόσο τα έχουν ανάγκη).
Οι ιερωμένοι γενικά να πληρώνονται από την εκκλησία και όχι από τα χρήματα των φορολογουμένων. Έχει σκεφτεί κανείς πως οι παπάδες είναι δημόσιοι υπάλληλοι που όμως διορίζονται από τους δεσποτάδες και όχι από τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας (ΑΣΕΠ).
Να καταργηθεί η πρωινή προσευχή στα σχολεία. Είναι τουλάχιστον γελοίο από την στιγμή που στα σχολεία μας δεν φοιτούν πλέον μόνο ορθόδοξα χριστιανάκια. Στο κάτω κάτω, όποιος νομίζει ότι τα παιδιά του πρέπει να προσεύχονται, ας τα βάζει να κάνουν την προσευχή τους στο σπίτι.
Και τέλος, να γίνει λεπτομερής καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας από τις κρατικές και όχι τις εκκλησιαστικές αρχές να φορολογηθεί η εκκλησία και η περιουσία των μοναστηριών να δοθεί σε ακτήμονες, νέους γεωργούς ή σε ανέργους, για εκμετάλλευση. Είναι παράλογο, χιλιάδες στρέμματα γεωργικών εκτάσεων να τα εκμεταλλεύονται μονές στις οποίες δεν υπάρχει καλόγερος ούτε για δείγμα. (Εγώ προσωπικά ξέρω τουλάχιστον μια τέτοια περίπτωση).

Δεν υπάρχουν σχόλια: