Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε;

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα.




Σε κρίσιμο σημείο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να εξοικονομηθούν 11,5 δις ευρώ. Ο υπουργός οικονομικών αποδέχτηκε μεν όλες τις προτάσεις των εκπροσώπων των δανειστών όμως σε ένα σημείο δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν. Στις περικοπές των μισθών των Αρχιερέων.
«Οι μισθοί των Αρχιερέων αποτελούν κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση. Πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, ξεπουλάμε τα πάντα αλλά στο θέμα των περικοπών στους Αρχιερείς δεν δεχόμαστε καμιά συζήτηση. Είναι απαράδεκτο να θέλουν οι εταίροι  να καταδικάσουν τους ευσεβείς αρχιερείς μας σε μισθούς πείνας. Η ενέργεια τους αυτή είναι ύβρις για ολόκληρο τον ελληνισμό και την ορθοδοξία. Αν η τρόικα επιμείνει στην περικοπή των μισθών των Αρχιερέων θα διακόψουμε την διαπραγμάτευση, θα βγούμε από το Ευρώ και θα αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο εκπρόσωπος του υπουργείου οικονομικών.
Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο ευσεβής υπουργός Εσωτερικών κος Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος ζήτησε επιπλέον την αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ, αν οι εταίροι μας επιμείνουν στην σκληρή γραμμή των περικοπών και απείλησε ότι θα εισηγηθεί στη κυβέρνηση να γίνει ξανά υποχρεωτική η διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: