Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε;

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Όταν οι λαοί ξεχνούν την ιστορία.




Στις 24 Οκτωβρίου 1929 ξέσπασε το μεγάλο κραχ της Wall Street. Λόγω αυτού η Γερμανία έχασε την οικονομική βοήθεια και σε μία νύχτα ξέσπασε το οικονομικό χάος. Ακόμα και πριν το Κραχ  οι άνεργοι έφταναν το ενάμισι εκατομμύριο. Μετά το κραχ και ενώ τα πράγματα φαινόντουσαν ότι δεν θα γίνουν χειρότερα αυτά έγιναν. Οι 5 μεγαλύτερες Γερμανικές τράπεζες  χρεοκόπησαν. Η απελπισία, η ανεργία και ο τρομερός πληθωρισμός (που έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη) διέλυσαν τη Γερμανία και την μεσαία τάξη. Οι άνεργοι στη Γερμανία έφτασαν τα 6 εκατομμύρια. Αυτή η τραγική οικονομική κατάσταση έκανε εκρηκτική την ήδη ταραγμένη πολιτική ζωή. Η εξαθλίωση του γερμανικού λαού λόγω της πτώχευσης είχε σαν αποτέλεσμα, το Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα του Αδόλφου Χίτλερ, το οποίο το 1928 είχε ποσοστό 2,6%, στις εκλογές της 5ης Μαρτίου 1933, κατάφερε να αναδειχθεί πρώτο κόμμα με ποσοστό 43,9%.

Οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα σε πολλές χώρες της Ευρώπης είναι πολύ ανησυχητικές.
Ολόκληροι λαοί καταδικάζονται στη ανέχεια, το κοινωνικό κράτος γκρεμίζεται, η ανεργία αυξάνεται με αλματώδη ρυθμό, επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη ενώ οι ισχυροί της Ευρώπης και οι τραπεζίτες κερδίζουν δισεκατομμύρια, τζογάροντας χωρίς κανένα ενδοιασμό πάνω στα προβλήματα των λαών.
 Στη Ελλάδα, η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή αύξησε τα ποσοστά της από 0,29% που είχε το 2009 σε 6,97 % .  Αντίστοιχα ακροδεξιά, νεοναζιστικά,ρατσιστικά κόμματα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυξάνουν τα ποσοστά τους και σε ορισμένες χώρες συμμετέχουν σε κυβερνητικούς συνασπισμούς.

Αναρωτιέμαι, μήπως πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε λίγο; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: