Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε;

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Επιβράβευση ενός άξιου ανδρός.




Ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης υπήρξε υπουργός παιδείας στην αλήστου μνήμης Κυβέρνησης Καραμανλή από το 2007 έως και το 2009. Επίσης είναι σε όλους γνωστό ότι θεωρείται ο εκλεκτός του Αρχιεπισκόπου και γενικά του ελληνικού ιερατείου λόγω των ελληνοχριστιανικών του απόψεων.
Το έργο του ως υπουργού παιδείας κρίθηκε τόσο επιτυχημένο ώστε του δόθηκε στην νέα κυβέρνηση της τριμερούς συνεργασίας το υπουργείο Εσωτερικών για να επιδείξει για μια ακόμη φορά τις απίστευτες διοικητικές του ικανότητες ειδικότερα στον τομέα της αντιμετώπισης του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.
Παρακάτω εξιστορούνται μερικά από τα έργα του Ευριπίδη Στυλιανόπουλου, που άφησαν εποχή, όταν ήταν Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2007 του ανατέθηκε η θέση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Μια από τις πρώτες ενέργειές του ήταν η απόσυρση του αμφιλεγόμενου βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού που επρόκειτο να διανεμηθεί στα σχολεία και που είχε προκαλέσει έντονες διαμάχες ως προς το περιεχόμενό του. Δόθηκε εντολή να επανεκτυπωθεί το παλιό βιβλίο Ιστορίας και να διανεμηθεί στα παιδιά, ενώ παράλληλα προκηρύχθηκε διαγωνισμός για τη συγγραφή νέου βιβλίου Ιστορίας.
Στις 27 Ιανουαρίου του 2008, ως υπουργός Παιδείας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αναπαρήγαγε τον αστικό μύθο του Hellenic Quest κατά τη διάρκεια εναρκτήριας ομιλίας του στα πλαίσια ετήσιων μαθητικών αγώνων επιχειρηματολογίας, σε μια προσπάθειά του να αποδείξει την σπουδαιότητα της ελληνικής γλώσσας. Η ομιλία έγινε στον χώρο της Παλαιάς Βουλής και απέσπασε τα επικριτικά σχόλια του τύπου.
Στις 14 Νοεμβρίου του 2008 ο Συνήγορος του Πολίτη  υποστήριξε το δικαίωμα κάθε μαθητή / μαθήτριας να απαλλάσσεται από το μάθημα των θρησκευτικών εφόσον το επιθυμεί, ανεξάρτητα από το εάν είναι αλλόθρησκος ή όχι. O Ευρπιπίδης Στυλιανίδης αντέδρασε υποστηρίζοντας ότι ο Συνήγορος του Πολίτη κάνει πολιτική, υπερβαίνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τα όρια των αρμοδιοτήτων του, τονίζοντας ότι οι θέσεις του Υπουργείου και της Εκκλησίας ταυτίζονται, και ότι οι σχέσεις αυτές «δεν θα πρέπει να διαταράζονται από τέτοιου είδους προπαγανδιστικές προσπάθειες» .  Στις 21 Νοεμβρίου του 2008 Ο Συνήγορος του Πολίτη υποστήριξε τις αρχικές θέσεις σε νέα επιστολή επικαλούμενος την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καθώς και την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομολογία. Από τότε δικαίωμα απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών έχουν όλοι οι μαθητές ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, με απλή υπεύθυνη δήλωση (για λόγους συνείδησης).
Με αφορμή τις Ταραχές του Δεκεμβρίου 2008 πήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ειδικής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για επικοινωνία των μαθητών με το υπουργείο. Αρνητικά σχολιάστηκε από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης το γεγονός ότι λίγες ώρες μετά τον θάνατο του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, διασκέδαζε ακούγοντας την Έλενα Παπαρίζου στο νυχτερινό κέντρο, ενώ την επόμενη ημέρα παρακολούθησε αγώνα ποδοσφαίρου, σαν να μην τον επηρέασαν τα γεγονότα.
Κατά τον απολογισμό του έργου του στο υπουργείο, ως σημαντικότερα πεπραγμένα του θεώρησε ο ίδιος την κατασκευή 1233 σχολείων σε όλη την Ελλάδα, την εφαρμογή του υποχρεωτικού νηπιαγωγείου, την υποχρεωτική ειδική αγωγή και εκπαίδευση για άτομα με αναπηρία, αλλά και την απορρόφηση κοινοτικών πόρων από το Γ' ΚΠΣ σε ποσοστό 95,27%. Οι ισχυρισμοί του αυτοί αμφισβητήθηκαν από την Αντιπολίτευση.
Έντονη κριτική δέχτηκε ο Ε.Στυλιανίδης και για το ταξίδι του στο Παρίσι μαζί με τη σύζυγό του και τη διαμονή τους σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο με έξοδα του Ελληνικού Δημοσίου. Ο Στυλιανίδης απάντησε μέσω ανακοίνωσης ότι το ταξίδι έγινε Βάσει πρωτοκόλλου.
(http://el.wikipedia.org)

Εύχομαι στον νέο Υπουργό να συνεχίσει το αξιοθαύμαστο έργο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: