Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε;

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Πως θα βρεθούν 11,5 δις ευρώ σε μια μέρα.






Τα τελευταία 3 χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις προσπάθησαν, με διάφορα μέτρα, να εξοικονομήσουν χρήματα, για να μπορέσει πάλι η Ελλάδα να σταθεί με αξιοπρέπεια ανάμεσα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, Δυστυχώς τα μέτρα δεν απέδωσαν, με αποτέλεσμα να καλείται και πάλι η σημερινή τριμερής κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα ύψους 11,5 δις ευρώ.
Όμως τα πράγματα είναι πολύ απλά και δεν χρειάζεται να σπάει το κεφάλι του ο κος Στουρνάρας και οι επιτελείς του, για να βρουν 11,5 ψωροδισεκατομμύρια. Αν εφαρμόσουν άμεσα τα 10 μέτρα που προτείνουμε παρακάτω, το πρόβλημα θα λυθεί στη στιγμή.

1. Κόβονται κατά 100% οι μισθοί στο δημόσιο και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται από εδώ και πέρα εθελοντικά για το καλό του κράτους. Σε όσους δεν αρέσει, η πόρτα της εξόδου είναι ανοικτή.
2. Καταργούνται κάθε είδους συντάξεις. Τι να τα κάνουν οι γέροι τόσα λεφτά όταν το κράτος έχει τόσες ανάγκες.
3. Κατάσχονται όλες οι μικροκαταθέσεις, κάτω των 100.000 ευρώ. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα μοιραστούν στους μεγαλοκαταθέτες ώστε να αποκτήσουν και πάλι ρευστότητα οι τράπεζες του εξωτερικού και να μπορούν να μας δανείζουν χωρίς πρόβλημα.
4. Επιβάλλονται νέα χαράτσια, εκτός από τα σπίτια και στις καλύβες, τα κοτέτσια, τους σταύλους, τα παγκάκια πάνω στα οποία κοιμούνται άστεγοι, στα αντίσκηνα, και σε οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τόπος διαμονής ανθρώπων ή ζώων, κατά την κρίση του υπουργού οικονομικών.
5. Καταργούνται άμεσα όλα τα πολυτεκνικά επιδόματα και επιβάλλεται επιπλέον φόρος για κάθε παιδί. Όποιος θέλει πολλά παιδιά να τα πληρώνει μόνος του. Δεν είναι δυνατόν άλλος να γαμάει και άλλος να πληρώνει.
6. Καταργούνται όλοι οι φόροι για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ και ακόμη παύει να ισχύει το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ για τα χαμηλά εισοδήματα. Φόρους θα πληρώνουν όλοι, εκτός από τους πολύ πλούσιους που ούτως ή άλλως δεν πλήρωναν ποτέ.
7. Αυξάνεται ο ΦΠΑ στο 75% στα είδη πρώτης ανάγκης ενώ παράλληλα καταργείται τελείως στα είδη πολυτελείας όπως αυτοκίνητα πολύ μεγάλου κυβισμού, ιδιωτικά αεροπλάνα, σκάφη αναψυχής, βίλες οι οποίες κτίζονται μέσα σε καμένες ή καταπατημένες εκτάσεις, πισίνες κλπ.
8. Καταργούνται κάθε είδους αγροτικές επιδοτήσεις και τα χρήματα θα χαρίζονται στις τράπεζες.
9. Θεσμοθετείται συνταγματικά το αφορολόγητο της εκκλησίας και τετραπλασιάζεται ο μισθός των μητροπολιτών και των παπάδων ώστε να μπορούν, χωρίς άγχος να παρηγορούν τους πιστούς. Έτσι θα  αποφεύγονται και φαινόμενα όπως αυτοκτονίες κλπ, που κάνουν ανεπανόρθωτη ζημιά στον τουρισμό και γενικότερα στη εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.
10. Θεσμοθετείται νέος φόρος για τον αέρα που αναπνέουμε. Κάθε πολίτης από 2 έως 92 χρονών θα φέρει συνεχώς μαζί του ειδικό μετρητή που θα μετράει την ποσότητα του αέρα που αναπνέει. Εξαιρούνται,προς το παρόν, τα μωρά κάτω των 2 ετών και οι γέροι άνω των 92 γιατί ο μετρητής είναι αρκετά βαρύς και θα έχουν πρόβλημα στο κουβάλημα. 

1 σχόλιο:

Rena Papa είπε...

καλό...Γιώργο εσύ τα γράφεις;