Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε;

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Επιτέλους. Έχουμε υπουργό οικονομικών.


Τραπεζίτης, Χρηματιστής, Σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδας και κατά καιρούς Επίσημος Συνομιλητής διαφόρων οργανισμών όπως το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ και η Ευρωπαϊκά Επιτροπή.
 Αυτός είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών.Αυτός που πρέπει τώρα να επαναδιαπραγματευτεί με τους φίλους και εταίρους μας στην Ευρώπη. Ένας άνθρωπος του συστήματος. Ενός συστήματος στο οποίο η αξιοπρέπεια, η ανθρώπινη διαβίωση, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας μετριούνται με οικονομοτεχνικά στοιχεία και είναι διαπραγματεύσιμα όπως οι μετοχές στο χρηματιστήριο.

Γιάννης Στουρνάρας λοιπόν ονομάζεται  ο νέος υπουργός οικονομικών και είναι ο άνθρωπος ο οποίος αναλαμβάνει να οδηγήσει την Ελλάδα, με κάθε θυσία, πίσω στον δρόμο της ανάπτυξης.
Το πλούσιο βιογραφικό του μας λέει πολλά και κυρίως τι μπορούμε να περιμένουμε στον τομέα της οικονομικής πολιτικής από εδώ και πέρα.

Ο κος Στουρνάρας λοιπόν , σύμφωνα με το βιογραφικό του που βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΙΟΒΕ ( http://www.iobe.gr/index.asp?a_id=643), στην μέχρι τώρα καριέρα του υπήρξε:


Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (1986-1989) σε θέματα Δημοσίων Επιχειρήσεων και Εισοδηματικής Πολιτικής, και της Τράπεζας της Ελλάδος (1989-1994) σε θέματα Νομισματικής Πολιτικής. Την περίοδο εκείνη εκπροσωπούσε την Τράπεζα της Ελλάδος ως αναπληρωματικό μέλος στις Συνόδους των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από το 1994 έως τον Ιούλιο του 2000 ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Από τη θέση αυτή συμμετείχε στο σχεδιασμό της μακροοικονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής (ιδιαίτερα στην εκπόνηση των Προγραμμάτων Σύγκλισης) και εκπροσωπούσε το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στη Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τη θέση αυτή συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Επίσης είχε την ευθύνη για τις ετήσιες διαβουλεύσεις με τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Από το 1994 έως το 1997 ήταν Αντιπρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), ενώ ήταν μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) από το 1998 έως τον Ιούλιο του 2000.
Από το 2000 μέχρι το 2004 ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
 Από το 2005 μέχρι τον Αύγουστο του 2008 ήταν  Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΠΠΑ Χρηματιστηριακής.

Πλούσιο βιογραφικό. Τόσο πλούσιο που εγγυάται ότι θα παραμείνουμε στο παράδεισο της ευρωπαϊκής οικογένειας, οι καταθέσεις μας θα συνεχίσουν να είναι σε ευρώ και όχι σε δραχμές, ότι οι αποφάσεις που μας αφορούν θα συνεχίζουν να λαμβάνονται χωρίς εμάς και τέλος ότι το ένα Μνημόνιο θα καθορίζει από εδώ και πέρα την καθημερινή μας ζωή, τις σχέσεις μας με την οικογένεια μας και τους φίλους μας, την διατροφή μας, τις σεξουαλικές μας συνήθειες, τα σχέδια μας για το μέλλον, ακόμη και τα όνειρα μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: