Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε;

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Έχουμε κυβέρνηση;



Έχουμε ήδη μπει στην τρίτη εβδομάδα μετά τις εκλογές και τίποτα δεν δείχνει να κινείται σε κυβερνητικό επίπεδο, Ο πρωθυπουργός κλεισμένος στο σπίτι του στην Κηφισιά, συναντιέται που και που με τα άλλα δύο μέλη της τριμερούς επιτροπής, και λένε ότι συζητάνε για τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησής τους και την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Είναι όμως προφανές ότι μας κοροϊδεύουν. Για ποιες άραγε προγραμματικές θέσεις συζητούν, αφού είναι γνωστό σε όλους ότι εκτός από τα οικονομικά δεν συμφωνούν σε τίποτα άλλο. Σοβαρά προβλήματα, όπως της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής πολιτικής και άλλα πολλά έχουν μπει στο περιθώριο τα δε οικονομικά θέματα δεν τα αποφασίζουν πλέον οι κυβερνήτες μας αλλά η τρόικα, η ευρωπαϊκή επιτροπή, το ΔΝΤ, οι οικονομικοί οίκοι του εξωτερικού και οι μεγάλοι ξένοι τραπεζίτες. Άλλωστε, γιαυτό δεν έχει ορκιστεί ακόμη νέος υπουργός οικονομικών. Προφανώς δεν χρειάζεται.Μήπως τότε συζητούν τους όρους του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης που θέλουν αν επαναδιαπραγματευτούν; Μάλλον ούτε κι αυτό αφού μας έχει γίνει ήδη γνωστό, με όλους τους τρόπους, ότι περιθώρια για νέα διαπραγμάτευση δεν υπάρχουν.
Κατά τα άλλα, πιστοί όπως πάντα στις προεκλογικές τους εξαγγελίες, δεν διόρισαν κανένα βουλευτή σε υπουργική θέση και κατάργησαν αμέσως το υπουργείο Πολιτισμού έχοντας κατά νου ότι εδώ δεν έχουμε να φάμε ο πολιτισμός μας μάρανε.
Τέλος, μας φύλαγαν για έκπληξη τον διορισμό ενός ακόμη υφυπουργού με τον βαρύγδουπο τίτλο: Υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού.
Να τους χαιρόμαστε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σωστός!

Ξέχασες να αναφέρεις και την επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.