Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε;

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Άνεμος αλλαγής.




Τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην νέα κυβέρνηση προχωρούν ακάθεκτα στην εφαρμογή των μέτρων που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα εφαρμόσουν και ήδη από τις πρώτες κιόλας μέρες γίνονται ορατά  τα θετικά τους αποτελέσματα.
Η κατάργηση του Υπουργείου Πολιτισμού, η επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονικού Αγώνα, (πρώην Μακεδονίας-Θράκης) και ο διορισμός του Υφυπουργού Καταθετών Εξωτερικού,  (ή αλλιώς Απόδημου Ελληνισμού) , η διαφαινόμενη συμφωνία για αλλαγή του εκλογικού νόμου,  η κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια των μεταναστών και τέλος, οι δηλώσεις  του νέου Υπουργού  Επιβολής Νέων Μέτρων, Φόρων και Χαρατσιών κου Στουρνάρα και του Υπουργού Αυθαιρέτων και Ξεπουλήματος Δημόσιας Περιουσίας κου Κωστή Χατζηδάκη για μη επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, σκόρπισαν ενθουσιασμό στους  Έλληνες,  οι οποίοι βλέποντας την  άμεση αποτελεσματικότητα των παραπάνω μέτρων ρίχτηκαν με τα μούτρα στην δουλειά. Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι υπέβαλαν οικιοθελώς τις παραιτήσεις τους ώστε να διευκολύνουν την επίτευξη των στόχων ενώ οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα άρχισαν να προσλαμβάνουν , κατά εκατοντάδες, νέους υπαλλήλους , με αποτέλεσμα η ανεργία να παρουσιάσει κατακόρυφη πτώση. Ουρές παρατηρήθηκαν ακόμη και στα δημόσια ταμεία, στα οποία χιλιάδες φορολογούμενοι έσπευδαν να πληρώσουν τους φόρους και τα χαράτσια τους. Ήταν δε τόσο μεγάλος ο ενθουσιασμός των φορολογουμένων, που πολλοί έδιναν παραπάνω χρήματα, με σκοπό την ενίσχυση των κρατικών εσόδων. Από την γενική ευφορία δεν μπορούσαν βέβαια να λείψουν οι τράπεζες, οι οποίες αφού διέγραψαν ολοκληρωτικά τα παλαιά χρέη,  άρχισαν ξανά να μοιράζουν πιστωτικές , και καταναλωτικά δάνεια στα νοικοκυριά και επιχειρηματικά δάνεια με μηδενικό  επιτόκιο στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.
Βλέποντας όλα αυτά, οι ευρωπαίοι ηγέτες, τα μέλη τις ευρωπαϊκής επιτροπής, η τρόικα , η ηγεσία του ΔΝΤ και  οι ξένοι Τραπεζίτες  μαζί με εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες, ήρθαν να περάσουν τις  διακοπές τους στα ελληνικά νησιά ενισχύοντας κι αυτοί με τον τρόπο τους τον ελληνικό τουρισμό και δείχνοντας  την έμπρακτη αλληλεγγύη  τους στην προσπάθεια που κάνουν οι  Έλληνες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω είσαι σε μεγάλες φόρμες!