Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε;

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ένα Υπουργείο χωρίς Αντικείμενο.






Η κατάργηση του Υπουργείου Πολιτισμού και η μεταφορά των υπηρεσιών του στο Υπουργείο Παιδείας είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία ενός Υπερυπουργείου, το Εθνικής Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού,  το οποίο όμως είναι ουσιαστικά χωρίς αντικείμενο.
Όπως είναι γνωστό, η εθνική παιδεία, από χρόνια έχει περάσει στα χέρια των φροντιστηρίων και των δασκάλων και καθηγητών ιδιαιτέρων μαθημάτων. Ο πολιτισμός ήταν ανέκαθεν στα αζήτητα και η μόνη ασχολία των εκάστοτε υπουργών ήταν να μοιράζουν χρήματα σε διάφορα θρησκευτικά σωματεία και "πολιτιστικούς" συλλόγους για να αυξήσουν την εκλογική τους πελατεία. Όσο για τον αθλητισμό τι να πει κανείς; Η σχεδόν καθημερινή ειδησεογραφία για την βία στους αθλητικούς χώρους, τα στημένα παιχνίδια και τις παράγκες τα λέει όλα. τι μένει; Το θρησκευμάτων. Ποιών θρησκευμάτων; Του εξής ενός: Ελληνορθόδοξη πίστη ή διαφορετικά Εκκλησία της Ελλάδος.
Άρα για τι χρειάζεται Υπουργός και Υφυπουργοί γι' αυτό το υπουργείο; Εφόσον η κυβέρνηση πρέπει να κάνει περικοπές, να καταργήσει τελείως το Υπουργείο  Εθνικής Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και να αναθέσει όλα τα παραπάνω αντικείμενα στον Αρχιεπίσκοπο. Ούτως ή άλλως τίποτα δεν γινόταν όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να έχει πρώτα την έγκριση του Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: